Websak +

WebSak og Google

Når Larvik kommune går over til web basert Google mail (Gmail) vil WebSak Fokus, som brukes i Outlook, bli erstattet av WebSak+ (Pluss) for arkivering av e-post.

Det som er alternativene fra mandag 3. mai er:

WebSak+ (Pluss)

Ny WebSak+ klient med tilgang til Google e-post og Google Disk.

Denne er Web basert og åpnes i nettleseren.

Ved å trykke på denne lenken https://forms.gle/EEjG4K5Af6GRoU4i8 kommer man til introduksjon til denne klienten og vi anbefaler alle å gå igjennom denne.

Trolig vil de spørsmålene du har, være besvart i en eller flere av de videosnuttene.

Det er også lagt ut totalt 40 videoer på intranettet under Kunnskap/Brukerveiledninger som tar deg igjennom de funksjonene man kan trenge.

Den første gangen man logger på WebSak+ og skal bruke Gmail eller Google Disk i WebSak+ må man logge på med sin Larvik kommune bruker i Google. Egen veiledning på denne ligger på Intranett. Klikk her for å komme direkte dit.

NB! E-post og Disk vil for mange ikke fungere før 3 mai, så får man feil før, må man vente til mandag 3. mai og prøve igjen.

WebSak Basis Saksbehandling

De som ønsker, kan bruke fra WebSak basis klientene til vanlig saksbehandling, men e-post må arkiveres fra WebSak+. De som er ukjent med Basis klienten vil finne den når man skriver “Basis” etter man har trykke på Startknappen i Windows.

Alternativt ligger den under mappen “Acos AS” når man trykker på Windows knappen.

Når man starter WebSak Saksbehandling klient, vil man få opp tilsvarende vindu som man hadde i WebSak Fokus i Outlook.

De avdelingene som bruker arbeidsflyter (Arealplan, Bygg og Geodata) må bruke denne til sin saksbehandling fram til Eiendom og arbeidsflyter blir tilgjengelig i WebSak+ ved en senere versjon.

Vi har forståelse at man skulle gjerne brukt mer tid på opplæring og at det blir mye nytt på en gang, men håper alle tar seg tid til å prøve seg fram og står man helt fast så kan man lage en support sak via Intranett